Gebrom in Zoutleeuw houdt inwoners wakker

donderdag 10 januari 2019 - 08:19
Sofie Verbrugge
In Zoutleeuw hebben de bewoners van de Koepoortstraat er al verschillende slapeloze nachten op zitten. Ze horen een soort van bromtoon in hun huis.

Het verhaal begon bij Godelieve Holsbeek. Zij hoort het geluid al meer dan een jaar. "Het is heel vervelend. Je kan 's nachts niet slapen. Het is hier niet meer rustig. Ik hoop dat ik iemand tegenkom die me kan helpen. Constant horen we het gezoem van 's morgens tot 's avonds. Zelfs de hond hoort het. Het is niet te doen. We zijn al overal gaan kijken maar we vinden niets. Het is echt geen leven." Godelieve ziet het niet zitten om te verhuizen en dus probeert ze voorlopig aan het geluid te wennen. 

Elektrisch geluid 

Ook buurman Marc Dehairs heeft last van het geluid. "Eerst hoorde ik niets. Maar nu hoor ik wel een gebrom. We hebben de gemeente gecontacteerd. Zij hebben ons proberen te helpen door een microfoon te plaatsen, maar die micro kan blijkbaar zo een laag geluid niet detecteren. We zoeken dus nog altijd naar de bron. Volgens ons is het iets elektrisch, want toen de stroom hier uitviel was het geluid ook weg."  


 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!