Gemeentehuis Jette sluit voor klimaatmars

donderdag 14 maart 2019 - 18:46
Yasmina El Messaoudi
Vrijdag trekken honderdduizenden betogers de straat op voor de grootste klimaatmars ter wereld. Ook de personeelsleden van het gemeentehuis van Jette. Zij krijgen speciaal vrij voor de actie.

Niet alleen het gemeentehuis maar ook de gemeentelijke crèche sluiten om 12u stipt de deuren. Zo kunnen alle personeelsleden meestappen in de klimaatmars. En daar is best interesse voor, zegt Tom Holderbeke van de gemeente Jette. "Heel wat collega's hebben meegestapt met de klimaatmarsen in het weekend. Als ze daar al moeite voor doen, dan zeker op een vrijdagnamiddag." Het zijn de burgemeester en gemeentesecretaris die de bijzondere beslissing hebben genomen. "Jette is sowieso een groene gemeente dat zich zoveel mogelijk wil inzetten voor het milieu, zoals het behoud van het Laarbeekbos dat bedreigd wordt door de uitbreiding van de ring", gaat Tom verder. 

Van Noord naar Zuid

In meer dan 75 landen komen klimaatbetogers de straat op. In ons land nemen een twintigtal steden deel waaronder Brussel. Die mars start om half twee aan het Noordstation en gaat richting Zuidstation. 

 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!