Georges (81) en Jeannine (75) gegijzeld in hun appartement door defecte lift

woensdag 12 juni 2019 - 05:22
Heleen Luyckx
Georges Moortgat (81), die zeer moeilijk te been is, en zijn echtgenote Jeannine Jacobs ( 75) zijn al vier weken "gegijzeld" in hun appartement op de derde verdieping wegens een defecte lift. Een oplossing is nog niet meteen in zicht.

Georges en Jeannine wonen in het appartementsgebouw aan de Grote Winkellaan 95 in Strombeek. Meer bepaald op de derde verdieping, te bereiken via de ronddraaiende nauwe trap, want de lift werkt niet. Al vier weken niet. Een zogenaamde 'torentrap' draaiend rond de as en zeer steil. "Deze nacht nog bloedverlies gehad via mijn neus door bloedverdunners. Ook nog een open wonde op de achillespees die zeer moeilijk geheeld raakt", vertelt Georges. "Ik kan echt niet uit de voeten en heb veel pijn en neem pijnstillers. En dan nu die defecte lift. Dat is gewoon veel te veel dan wat een mens kan dragen."

"Menswaardig leven"

Het is niet de eerste keer dat de lift defect is in het appartementsgebouw. "Mijn echtgenoot en ik zijn al jaren met pensioen, maar we mogen toch menswaardig leven, of niet? We wonen hier nu al 21 jaar, maar ze kijken niet naar ons om. De lift is nu de tweede keer voor lange tijd defect. Gelukkig kan ik op steun rekenen van m'n kinderen en echtgenote. Stap voor stap naar beneden. Maar het is niet houdbaar", vult Georges nog aan. 

Geen schot in de zaak 

De problemen met de lift ontstonden bij de renovatie ervan. Er werd een zwaar glas in de cabine geplaatst, waardoor de lift niet meer naar boven kon met drie personen. "Vermoedelijk kan de motor het niet meer aan. Er wonen hier nog mensen van tegen de 90 in het gebouw, iedereen zit met de miserie en er komt geen schot in de zaak", zegt echtgenote Jeannine. 

Syndicus Immo Dominique, dat het gebouw beheert, reageert: "De herstellingswerken voor de lift zijn besteld. Blijkbaar wacht de firma op een bepaald stuk voor vervanging in de lift. We weten dat het dringend is en we blijven hen aansporen." 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!