Glabbeek en Middelkerke verbroederen

zondag 10 februari 2019 - 18:11
Lennart Segers
De gemeenten Glabbeek en Middelkerke gaan verbroederen. Naast burgemeesters met een zelfde politieke achtergrond is er ook een historische band en dus willen ze elkaar beter leren kennen. Binnenkort gaan ze met een hele delegatie bij elkaar op bezoek.

Glabbeek gaat een officiële verbroedering aan met Middelkerke. Dat heeft natuurlijk veel te maken met de 2 burgemeesters van Lijst De Decker: Peter Reekmans in Glabbeek en Jean-Marie Dedecker in Middelkerke. Allebei met een volstrekte meerderheid, dus dat was snel gefikst, maar er is ook een historische band zegt Peter Reekmans: "In de eerste wereldoorlog hebben jongens uit Middelkerke hier in Glabbeek aan het front gevochten tegen de Duitsers, er liggen zelfs een paar gesneuvelden op het kerkhof hier. Daarnaast willen het ook toeristisch spelen. Wij nodigen hen uit op Glabbeek Proeft om hen het Wit-Blauw rundsvlees te laten proeven en we willen hen laten zien vanwaar onze appelen en peren komen. Want appelboomgaarden dat hebben ze niet, zij hebben enkel de zee."

Beide burgemeesters zijn het ook politiek eens om een aantal punten rond onder andere intercommunales op de agenda te zetten. Reekmans benadrukt ook dat een 'jummelage' onder Vlaams gemeenten niet vaak voorkomt: "En daarom dachten we, laat ons dat eens proberen".
 

 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!