Glühwein, warme wafels en kerstmutsen: tijd voor Winterpret

vrijdag 29 november 2019 - 15:40
Yasmina El Messaoudi
In Brussel is Winterpret van start gegaan. De komende vijf weken kan je in het centrum genieten van dampende glühwein, chocolade overgoten pannenkoeken, foute kerstcadeaus maar evengoed romantische klank- en lichtspelen in de stad. Vergeet ook zeker geen bezoekje te brengen aan de indrukwekkende kerstboom op de Grote Markt.

Tot 5 januari is het centrum van Brussel één grote kerstmarkt met maar liefst 250 chalets. Voor typische Belgische lekkernijen en originele cadeautjes moet je aan De Beurs zijn. Op de Vismarkt vind je dan weer een mix van wereldse en traditionele delicatessen. Overal zijn verwarmde terrassen om te genieten van al dat lekkers. Schaatsen kan je op de piste van het De Brouckèreplein. Voor de kinderen is er een antieke paardenmolen op de Vismarkt en het Sint-Katelijneplein. En natuurlijk mag een bezoek aan de Grote Markt voor de traditionele kerstboom én licht- en klankshow niet ontbreken. 

Ambachtelijk en origineel

Heel wat kraampjes verkopen authentieke producten te verkopen, zoals de uitbater van Patata. "We zijn een ambachtelijke frituur in Sint-Gillis. Onze frietjes bakken we in de oven, en ook de garnaalkroketjes maken we helemaal zelf." Ook heel wat kerstballen worden zélf gemaakt: "Onze kerstballen zijn met de hand gedecoreerd en de mond geblazen." Wie op zoek is naar een origineel cadeau kan bijvoorbeeld een echte Belgische slijpsteen kopen. Verkoopster Anne-Catherine: "Daarmee kan je je keukenmessen slijpen, je scheermesjes, scharen, houtbeitels, noem maar op." Voor elk wat wils dus tot de eerste week van januari in het centrum van Brussel. 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!