Goedele Liekens: "Maggie De Block overtuigde mij"

vrijdag 15 maart 2019 - 09:30
Harald Scheerlinck
Goedele Liekens liet zich door Maggie De Block overtuigen om in de politiek te stappen. Dat zegt ze in een gesprek met comedian Erhan Demirci op Radio 2 Vlaams-Brabant. De seksuologe en presentatrice komt op voor Open VLD bij de verkiezingen in mei.

Goedele heeft jarenlang de boot afgehouden, maar waagt dus nu toch de stap naar de politiek. "Ik ken Alexander De Croo natuurlijk al een tijdje en dat heeft zeker geholpen in mijn beslissing. Maar Maggie (De Block nvdr.) is mij thuis komen overtuigen. Ze is langsgekomen en we hebben samen een pintje gedronken. We hebben toen echt over alles gepraat. Op een bepaald moment ging het zelfs over besnijdenissen en hoe je zoiets moet aanpakken en hoe ver je dan moet snijden." (lacht)

Over andere politici die in Vlaams-Brabant meedoen aan de verkiezingen is Goedele opvallend mild. "Ik vind Theo Francken een fascinerende man. Ik zou hem graag kunnen ontleden en dat bedoel ik niet negatief, maar ik ben gewoon nieuwsgierig. Dat zit in mijn natuur. In een rechtstreeks debat zou ik mij waarschijnlijk nog laten intimideren door Theo. Misschien kan ik hem over een paar jaar wel met woorden de baas, maar voorlopig ben ik daar niet frank genoeg voor."

Minister Liekens

Goedele is geen politica, maar dat houdt haar niet tegen om de sprong te wagen. "Natuurlijk ben ik geen politica, ik ben nog niet eens begonnen. Niemand wordt toch geboren als politicus? Je wordt dat gaandeweg door het te doen." Ze staat dan wel op de derde plaats op de Vlaams-Brabantse Kamerlijst voor het federale parlement, maar een ministerpost vindt Goedele voorlopig te hoog gegrepen. "Dat is helemaal niet aan de orde, we hebben daar nooit over gesproken. Ik vraag me zelfs af of ik daar al klaar voor ben. Ik denk dat ik vooral nog een beetje moet leren en luisteren."

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!