Grimbergen moet half jaar langer wachten op nieuwe feestzaal in "De Koffiefabriek"

woensdag 4 december 2019 - 18:50
Harald Scheerlinck
De opening van feestzaal "De Koffiefabriek" in de voormalige Douwe Egberts-gebouwen in Grimbergen, wordt opnieuw met een half jaar uitgesteld. Ten vroegste na de zomer van 2020 zullen er in de tijdelijke feestzaal activiteiten kunnen worden georganiseerd.

"De site is eigendom van een projectontwikkelaar en op vraag van de Vlaamse overheid en de provincie Vlaams-Brabant zijn we gaan nadenken over hoe we het volledige terrein kunnen herinrichten", vertelt schepen van Cultuur Philip Roosen (N-VA). "We zijn nu geland met een voorstel voor een combinatie van vrije tijd, kantoorruimtes en plaats voor bedrijven in de logistiek. Door die extra werksessies is de inrichting van de feestzaal inderdaad opnieuw uitgesteld."

Sinds deze zomer gaan er in feestzaal Fenikshof geen activiteiten meer door. De abdij besliste om de huurovereenkomst met de gemeente niet meer te verlengen en is momenteel bezig om de zaal om te bouwen tot een micro-brouwerij. De bedoeling is om er op korte termijn een belevingscentrum te maken. Door de beslissing moeten heel wat Grimbergse verenigingen al een tijdje op zoek naar een andere locatie voor hun activiteiten. De gemeente wil - in afwachting van de bouw van een nieuwe feestzaal - de vroegere gebouwen van Douwe Egberts inrichten als feestzaal, maar die plannen lopen nu dus voor de tweede keer vertraging op. "We merken dat verenigingen intussen vrij goed hun plan trekken en alternatieven zoeken. We gaan weliswaar één werkingsjaar moeten overbruggen, pas na de zomervakantie zal "De Koffiefabriek" beschikbaar zijn."

Locatie nieuwe feestzaal

Het gemeentebestuur wil over enkele jaren een volledig nieuwe feestzaal bouwen in het centrum van Grimbergen. "De zaal komt sowieso in de deelgemeente Grimbergen zelf. Die vraag krijgen we duidelijk van de inwoners. We gaan samen met de burgers nadenken over een geschikte locatie voor de zaal. We denken zelf aan een paar opties, maar willen die niet opdringen. Eén van de mogelijkheden kan zijn om de terreinen van het vroegere openluchtzwembad "De Lammekes" te gebruiken (begin dit jaar besliste het gemeentebestuur om het zwembad definitief te sluiten nvdr.). Of waarom bouwen we de nieuwe feestzaal niet op de parking van het Fenikshof? Met daaronder een ondergrondse parkeergarage. Maar dat moet de abdijgemeenschap zien zitten natuurlijk, want het is hun terrein. We willen creatief en innovatief denken, dus alle opties liggen open", aldus de schepen.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!