Groep jongens slaat jonge vrouw (22) in elkaar in Leuven

woensdag 5 juni 2019 - 16:36
Heleen Luyckx
Archieffoto: Radio 2
Op de Oude Markt in Leuven is een jonge vrouw van 22 jaar aangevallen door een groep jonge mannen. De jongeren duwden de vrouw op de grond, schopten haar en vernielden haar gsm. De politie is met een onderzoek gestart.

Het gevecht ontstond op vrijdag 31 mei tijdens de uitgaansnacht op de Leuvense Oude Markt. Een groep van een dertigtal jongeren keerde zich plots tegen een zestal twintigers. Wat de exacte aanleiding was voor de vechtpartij, is niet duidelijk. "De grote groep jongeren gedroeg zich heel agressief", vertelt een getuige. "Ze waren duidelijk op zoek naar ruzie en filmden het hele gebeuren. Twee meisjes vroegen om te stoppen met filmen, maar daardoor werden de jongens nog agressiever."

Gestampt en geduwd

Na het eerste incident vertrok de groep twintigers naar een ander café om een verdere confrontatie te vermijden, maar de groep jongeren achtervolgde hen. "Toen is het ontploft. Ze duwden een jonge vrouw op de grond en trokken aan haar haren. Acht jongens gingen plots rond haar staan en gaven haar een paar schoppen terwijl ze op de grond lag. De rest van de jongeren stond alles te filmen met hun smartphone." Verschillende mensen kwamen uiteindelijk tussenbeide en wisten de jongens van de vrouw af te trekken. "Ze was haar schoenen kwijt en haar gsm was helemaal stuk getrapt", aldus de getuige. De politie is met een onderzoek gestart en is op zoek naar getuigen en beeldmateriaal van het incident.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!