Hevige bedrijfsbrand in Kampenhout

dinsdag 11 juni 2019 - 16:52
Lennart Segers
Bij afvalverwerker Renewi in Kampenhout is vanmiddag brand uitgebroken. Een zwarte rookpluim was van kilometers ver te zien. De brandweer probeert het vuur onder controle te krijgen. Buurtbewoners moeten ramen en deuren voorlopig gesloten houden.

Renewi in Kampenhout is een afvalverwerkingsbedrijf dat bouw-en sloopafval verwerkt en recycleert. "We moeten nog onderzoeken of de rook giftig is of niet. Normaal zou dat met dit type afval niet het geval mogen zijn, maar we nemen liever geen risico's", vertelt burgemeester Kris Leaerts (CD&V). "De brandweer trekt momenteel ook een watergordijn op om te zorgen dat de brand niet uitbreidt en om dampen tegen te houden."

Gecontroleerd uitbranden 

Niemand raakte gewond door de brand. Hoe die kon ontstaan, is nog niet duidelijk. "Onze brandweermannen en brandweervrouwen gaan het vuur in de bedrijfshal gecontroleerd laten uitbranden. Het gemeentelijk rampenplan is ook niet afgekondigd, maar je kan dus best voorlopig wel je ramen en deuren gesloten houden tot we meer duidelijkheid hebben over de rook", aldus Kris Leaerts.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!