Hond overlijdt aan rattenvergif, eigenaar woedend

woensdag 7 november 2018 - 20:54
Martijn Donné
Foto: Gwendy Bosmans
In Zaventem overleed woensdagavond een hond omdat hij de dag voordien rattenvergif had opgegeten. Het vergif lag in de tuin van de eigenaar, wat volgens haar kwaad opzet doet vermoeden.

Dinsdagavond merkte Gwendy Bosmans dat haar hond Jefke zich vreemd gedroeg en fel hoestte. Toen dat een dag later erger werd bracht ze de hond naar de dierenarts. Daar bleek al snel dat het dier rattenvergif in zijn systeem had. Na even zoeken vond Gwendy dan ook rattevergif in haar tuin. 

Opzettelijk geplaatst?

Volgens de eigenares is het vergif daar opzettelijk achtergelaten. "Het vergif lag exact op de plaats waar ik Jefke elke ochtend eten geef", zegt Gwendy. "Ik heb zelf geen rattenvergif en dat komt ook niet uit de lucht gevallen. Iemand heeft dat daar echt geplaatst." Ook in het veld dat naar tuin ligt is nergens vergif te vinden. 

Sociale media

Ze plaatste het nieuws op sociale media en dat lokte heel wat woedende reacties uit. Het bericht werd tientallen keren gedeeld. "Ik ben er niet veel mee, maar ik wil andere mensen waarschuwen...", zegt Gwendy. "Ik kan me echt niet inbeelden hoe iemand zoiets zou kunnen doen."

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!