IKEA-pop up bewijst potentieel van Leuven als winkelstad, zegt bestuur

woensdag 14 augustus 2019 - 15:32
Thomas Van den Hoof
IKEA komt in vroegere Mexx-winkel Leuven
De geplande opening van een pop up-winkel van IKEA aan de Bondgenotenlaan bewijst dat Leuven nog steeds een sterk potentieel heeft als winkelstad. Dat zegt Els Van Hoof, de schepen voor handel in Leuven. Er staan nog projecten in de steigers, weet ze.

Over de toestand van de Bondgenotenlaan is al veel inkt gevloeid. De leegstand is ook een populair thema op de sociale media. De recente sluiting van enkele bekende winkels in Leuven doet de discussies over het winkelcentrum steeds opnieuw oplaaien. "Er stoppen af en toe inderdaad winkels uit de glorietijd", zegt Els van Hoof. "Maar vaak gaat om het zaken waarvan de eigenaars met pensioen gaan. Als ze geen opvolgers vinden moeten die winkels wel verdwijnen. Aan de andere kant kunnen we ook niet blind blijven voor de gevolgen van de e-commerce op de traditionele manier van winkelen".

Werven

"Maar wie door de Bondgenotenlaan wandelt zal moeten toegeven dat er ook veel bouwwerven zijn. Er gebeuren dus zeker nog investeringen. Daarom zijn we blij dat een grote keten zoals IKEA voor Leuven heeft gekozen om er haar nieuwe concept van een pop up-winkel te testen", aldus Van Hoof. "Met het nieuwe concept mikt IKEA op het jonge Leuvense publiek, en zeker ook op de studenten met een beperkt budget." (lees verder onder de foto)

aankondiging werkzaamheden IKEA Leuven

Domino-effect

"Ik ben ervan overtuigd dat die winkel veel volk zal lokken", stelt Van Hoof. "En dat zal een belangrijk domino-effect hebben voor de andere winkels in het centrum. Wie komt winkelen, zal geneigd zijn om nog een stuk van de Bondgenotenlaan, de Diestsestraat of de Mechelsetraat te gaan verkennen. Precies daar bevinden zich nog veel kleine speciaalzaken en koffiebars. Die zullen dus mee kunnen genieten van het extra publiek", voorspelt de schepen. "Binnenkort opent Blokker in de Diestsestraat ook een nieuwe concept-store. Dat is een goede zaak, niet in het minst om wat tegengas te geven tegen alle onheilsberichten over het winkelen in Leuven", besluit Els Van Hoof.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!