Inwoners Zoutleeuw scheppen hele nacht modder na zwaar onweer

dinsdag 11 juni 2019 - 12:05
Heleen Luyckx
De inwoners van Zoutleeuw krijgen het hard te verduren na de stevige regenbuien van gisteravond en vannacht. Vooral deelgemeente Halle-Booienhoven is zwaar getroffen. Zo leek de Dormaalstraat gisteravond wel een kleine rivier. De inwoners scheppen al de hele voormiddag modder uit hun straten en kelders.

De brandweer is al sinds vannacht volop kelders aan het leegpompen en straten aan het schoonmaken in en rond Zoutleeuw. Niet alleen de brandweer is aan het werk, maar ook bewoners proberen de schade te beperken. Benny Nys woont in de Dormaalstraat en is zijn schuur nog aan het opruimen. "Al het water liep gewoon binnen. Hier is het gelukkig maar een schuur, dus hier heb ik niet veel schade. Maar hiernaast heb ik nog een huis staan en daar zullen de diepvriezers en koelkasten wel stuk zijn door het water."

Niet de eerste keer

Het is niet de eerste keer dat Zoutleeuw in de problemen komt na zwaar onweer en hevige regen. "Volgens mij ligt het aan de slechte riolering hier in de straat. Ik heb dat al een paar keer aangekaart bij de gemeente, maar ze doen er niets aan. Ik heb de burgemeester er ook al over gesproken, maar het geld is op denk ik. Die riolering ligt hier al meer dan 60 jaar hé. Die is rot en niet groot genoeg meer. Ze moeten die riolering aanpakken of een wachtbekken plaatsen. Ik ben nu eigenlijk aan het werken voor niets", aldus Benny.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!