Inzittenden van auto ontsnappen nipt aan ongeval met trein in Pepingen

maandag 15 april 2019 - 06:16
Kirsten Simons
Drie inzittenden van een wagen, waaronder een baby, zijn zondagavond aan erger ontsnapt toen hun auto werd aangereden door een trein aan de overweg in Bellingen bij Pepingen. Waarschijnlijk had de bestuurder het signaal van het verkeerslicht niet gehoord of gezien.

Het ongeval gebeurde zondagavond rond half zeven. Een wagen werd er gegrepen door een trein, de drie inzittenden konden gelukkig net op tijd uit de auto geraken. De schoonbroer van de bestuurster van de wagen doet zijn verhaal. "Mijn schoonzus was met een collega en mijn zoontje naar de kinderboerderij. Ze zegt dat ze geen signaal van de verkeerslichten gezien of gehoord heeft. Toen ze op de overweg stond gingen de slagbomen plots naar beneden. In een reflex haalde ze mijn zoontje uit de wagen en iedereen bracht zichzelf in veiligheid. Als ze in shock waren blijven zitten had niemand het waarschijnlijk overleefd.” 

Reizigers vast

Volgens Infrabel werkte de seininrichting naar behoren, dat zegt woordvoerster Leslie Buyle. "Er loopt momenteel nog een onderzoek naar wat er precies gebeurde, maar volgens onze eerste vaststellingen heeft de overweg normaal gefunctioneerd." De auto werd van de sporen gehaald en de schade aan de spoorinfrastructuur viel goed mee. Ook de trein waarmee de aanrijding gebeurde, kon zijn reisweg verder na een tijd zetten. Aan boord bevonden zich een 350-tal reizigers.
     

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!