Jongen uit Peizegem redt klasgenootje dankzij Baywatch

donderdag 14 maart 2019 - 20:46
Yasmina El Messaoudi
Foto: Len (links) en Milan (rechts)
De 11-jarige Len heeft gisteren tijdens de speeltijd zijn klasgenootje Milan gered. De jongen was aan het stikken in een stukje wortel, toen Len de Heimlich-methode toepaste. Die had hij een week eerder in de film Baywatch gezien.

"We waren aan het praten", steekt Len van wal. "Ik weet niet goed meer over wat maar plots begon Milan te roepen en vreemde bewegingen te maken. Geen moment heb ik geaarzeld. Handen rond zijn middel en maar duwen tot het stukje eruit floepte." Een kleine daad, met grote gevolgen vinden de ouders van Milan. Gilbert Verhaegen "Elke dag gaat onze enige zoon Milan met z'n fiets naar school en zijn we best bezorgd. Maar dat je kind zou overlijden door een stukje wortel in z'n keel: dat kan er bij mij niet in. We zijn dan ook ontzettend dankbaar voor de reactie van Len."

Baywatch

Maar hoe komt Len er in godsnaam op om de Heimlich-methode toe te passen? Die hij nooit heeft geleerd? "Ik had de week ervoor naar de film Baywatch gekeken. Daar was ook iemand aan het stikken, die werd gered door die Heimlich-beweging". Eind goed al goed. Volgende week wordt Len gehuldigd voor zijn heldendaad. 

 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!