Kamperen in eigen stad: "Kamping Kontakt" strijkt neer op groene plekjes in Leuven

maandag 20 juli 2020 - 07:23
Om te kamperen hoef je deze coronazomer niet ver te gaan. In Leuven strijkt "Kamping Kontakt" vijf weken lang neer op verschillende groene plekjes in de stad. Elke week verhuist "Kamping Kontakt" naar een ander verborgen plekje in Leuven.

Door de coronacrisis gaan er deze zomer veel mensen op vakantie in eigen land. "Kamping Kontakt" is een klimaatvriendelijke pop-upcamping die mens en milieu erg belangrijk vindt. In de zomer van 2019 stond de camping een maand lang op de Philipssite in Leuven. Deze zomer verhuist de camping elke week naar een ander hoekje van de stad. 

Kamperen in Kessel-Lo

Deze week staan de tipitenten van "Kamping Kontakt" in het Heuvelhofpark in Kessel-Lo. Buurtbewoners Patrick en Annelies gingen ze uittesten. “Wij wonen eigenlijk maar op een dikke honderd meter van hier”, vertelt Annelies in Start Je Dag op Radio 2 Vlaams-Brabant. “Het is de eerste keer dat we samen met de kindjes gaan kamperen dus als het niet lukt, kunnen we gewoon terug naar huis.”

Net als veel andere mensen, brengt Annelies deze zomer haar vakantie in eigen land door, en dat vindt ze helemaal niet erg. “Nu kunnen we eindelijk van de gelegenheid gebruik maken om de mooie plekken in België te ontdekken”, zegt Annelies. “Kamping Kontakt" gaat de komende weken ook naar Heverlee en ook die plaats staat al even op mijn verlanglijstje. Ik denk dat het al helemaal in kannen en kruiken is dat wij nog eens terugkomen.”

Picknickpakket

Het team van "Kamping Kontakt" voorziet niet alleen tenten, maar ook tal van activiteiten. Zo kan je een picknickpakket bestellen die aan jouw tentje wordt geleverd. Je kan boeken voor één of meer overnachtingen, telkens van donderdag tot zondag. Meer informatie is terug te vinden op de website van "Kamping Kontakt"

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!