Kerstmarkt in Brussel groot succes

vrijdag 11 januari 2019 - 11:42
Yasmina El Messaoudi
De Stad Brussel heeft de balans gemaakt van de 18e editie van Winterpret, de kerstmarkt in onze hoofdstad, en die is positief. Maar liefst 3 miljoen bezoekers kwamen een kijkje nemen. Het vuurwerk op oudjaar aan de Heizel was goed voor 50.000 kijklustigen.

Afgelopen zondag sloot Winterpret de deuren in het centrum van Brussel. En burgemeester Philippe Close kijkt terug op een geslaagde editie: 3 miljoen bezoekers waarvan 1 miljoen toeristen uit het buitenland. En dat is goed voor de internationale rol die Brussel wil spelen. Al beseft Close dat zo'n groot evenement een serieuze impact heeft op de buurtbewoners. "We doen ons best om een goed evenwicht te vinden tussen die twee prioriteiten: de leefbaarheid voor de inwoners en het imago van Brussel. We blijven dat bekijken met de politie en de organisatie van Winterpret".

Nieuwe locatie

Ook de de schaatsbaan op het Muntplein deed het erg goed. Zo goed dat het plein intussen te klein is geworden voor zoveel volk. De stad wil daarom uitkijken naar een nieuwe locatie volgend jaar, bijvoorbeeld de voetgangerszone.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!