Kris Bosmans na zware val tijdens Zesdaagse: "Het gaat goed gezien de omstandigheden"

maandag 18 november 2019 - 15:41
Kirsten Simons
De paralympiër Kris Bosmans uit Overijse maakte vorige week een zware val tijdens de 'Zesdaagse van Gent' in het Kuipke. Afgelopen donderdag werd hij geopereerd aan een open dijbeenbreuk, hij ligt nog altijd in het UZ Gent en er wacht hem een lange revalidatie.

"Gezien de omstandigheden gaat het goed", zegt Kris Bosmans uit Overijse. Vorige week woensdag kwam de paralympiër zwaar ten val op de Zesdaagse van Gent. Hij liep een complexe breuk op aan het rechterbovenbeen en moest worden afgevoerd. Donderdag werd hij dan geopereerd. "Ze hebben alles weer aan elkaar gezet", zegt Kris Bosmans. "Nu moet ik revalideren natuurlijk. De dokter heeft gezegd dat ik elke beweging kan doen, dat ik het lichaamsgewicht kan dragen, maar het grote probleem is mijn spier. De spier is op verschillende plaatsten doorboord en dat geeft de meeste pijn."

Materiaalpech

Het was een zware valpartij in het Kuipke, te wijten aan materiaalpech zegt Bosmans. "Bij het ingaan van de tweede ronde is plots mijn pedaal afgebroken. Ik ben dan mijn evenwicht verloren en recht op die muur gereden. Ik had geen controle meer over mijn fiets, alles ging zo snel dat ik er al lag voor ik het besefte. Sommige zeggen dat het komt door gebrek aan ervaring op zo een piste, maar ik kan wel met een fiets rijden. Het was gewoon materiaalpech."  

Tokio 

"Het is niet duidelijk hoe lang de revalidatie zal duren, maar volgens mijn dokter wordt Tokio moeilijk." Kris Bosmans wil graag deelnemen aan de Paralympische Spelen in 2020 in Tokio. "Ik heb een andere opvatting, volgens mij heb ik nog tijd genoeg om naar dat selectiemoment toe te werken. Ik zal zien hoe mijn revalidatie verloopt en of ik kan toewerken naar het WK in Oostende, ik doe het stap voor stap."

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!