Langste spitsstrook van Vlaanderen komt tussen Wilsele en Aarschot

donderdag 14 maart 2019 - 14:42
Lennart Segers
Op de E314 autosnelweg komt de langste spitsstrook van Vlaanderen, de pechstrook mag daar dan tijdens de spits gebruikt worden over 10 kilometer. De tweede fase van de werken rond Wilsele zijn vandaag voorgesteld, de spitstrook zal pas klaar zijn in 2020.

Op en rond de E314 in Wilsele komt een fiets- en autotunnel. De bruggen in de buurt en het grote viaduct worden vernieuwd en breder gemaakt. Al die werken gebeuren in fases en moeten leiden tot een nieuwe spitsstrook op de autosnelweg richting Limburg.

Minister van mobiliteit Ben Weyts kwam vanmorgen uitleg geven over de werkzaamheden: "Die spitsstrook zal lopen van Wilsele tot Aarschot, maar liefst tien kilometer lang. We mogen daarmee de langste spitsstrook van Vlaanderen verwelkomen in Vlaams-Brabant. De werken zullen in fases verlopen want de pechstrook moet nieuwe funderingen krijgen."

De werkzaamheden zullen in de zomer worden uitgevoerd. Ook de Duitse brug waaronder vrachtwagens zich wel eens vastrijden wordt aangepakt, het autoverkeer wordt dan omgeleid.
 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!