Leerlingen Sint-Pieterscollege Leuven houden protestactie omdat hun school gaat fuseren

dinsdag 24 september 2019 - 13:35
Dirk Vlaeyen
Vanmiddag hebben de leerlingen van het Sint-Pieterscollege in Leuven spontaan een stakingsactie georganiseerd. Ze protesteren omdat de directie via een mail maandagavond liet weten dat hun school in 2021 zal ophouden te bestaan. Ook de leerlingen van het HDC en Paridaens kregen van de directie zo'n mail. De drie scholen gaan fuseren.

De leerlingen van het Sint-Pieterscollege, Heilig Drievuldigheidscollege (HDC) en Paridaens kregen op dinsdagavond een email waarin ze geïnformeerd werden dat de aparte scholen ophouden te bestaan een opgaan in één nieuwe school. Ze verliezen dus hun eigenheid vanaf 1 september 2021.

Daarop hebben de leerlingen van het Sint-Pieterscollege vanmiddag spontaan een stakingsactie georganiseerd, een zitactie, om hun ongenoegen te uiten. Luc Vossen die de leerlingen vertegenwoordigt: "Gisterenavond hebben we een mail gekregen waarin informatie stond over de hervorming van het Sint-Pieterscollege, dat er één school komt voor de eerste graad. Maar het is nog heel onduidelijk wat er met de tweede en de derde graad gaat gebeuren. De communicatie is heel vaag en het is raden naar de volgende stappen."

De leerlingen zijn boos: "Waar we niet mee akkoord gaan, is dat we niet betrokken geweest zijn bij het hele proces. Het gaat om onze toekomst, en we worden helemaal niet betrokken", voegt Vossen er aan toe.

Verslagenheid

Ook de leerkrachten zijn niet akkoord met de fusie, maar ze willen eerst even de tijd nemen om te reageren. Naar verluid heerst er op dit ogenblik verslagenheid en boosheid bij de leerkrachten.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!