Leuven trakteert wie niet drinkt

donderdag 6 december 2018 - 16:26
Lore Van Acker
In Leuven is vandaag de campagne 'Restosafe' van start gegaan. De campagne wil op een leuke manier zeggen dat je ook een leuke avond kan hebben zonder alcohol.

De campagne is een samenwerking tussen stad Leuven, Politiezone Leuven, De Lijn en 44 Leuvense restaurants. Er zijn nog altijd te veel mensen die achter het stuur kruipen met een glaasje te veel op. "Restosafe moedigt de mensen aan om zich wel te amuseren maar om dat alcoholvrij te doen zodat ze veilig naar huis kunnen gaan", zegt Jan Hautekiet die peter is van dit project. De restaurants en cafés van Leuven gaan daarom meer mocktails aanbieden, gadgets geven aan klanten die geen alcohol drinken en een blaastest aanbieden voor klanten die twijfelen of ze nog kunnen rijden. Als de cafébazen merken dat hun klanten toch te veel gedronken hebben, zullen zij wijzen op de mogelijkheden die de nachtbussen van De Lijn of taxi's bieden. 

 

Alle gadgets die je op restaurant kan krijgen als je geen alcohol drinkt

Fonzie 


De deelnemende restaurants zullen in die periode een aantal originele alcoholvrije dranken op de menukaart zetten zoals de campagnemocktail 'Fonzie' die ze zelf ontwikkelden. De naam 'Fonzie' verwijst niet alleen naar het bekende beeld van Fonske in het centrum van de stad, maar ook naar de serie 'Happy Days' met Henry Winkler als The Fonz in de hoofrol. De mocktails en gadgets zijn nog tot 28 februari verkrijgbaar in alle deelnemende restaurants. 

de campagnemocktail 'Fonzie'

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!