Leuven zoekt verenigingen voor de Scheutsite

vrijdag 30 augustus 2019 - 17:02
Andries Haesevoets
Foto: Stad Leuven
De stad Leuven heeft de Scheutsite in Kessel-Lo gekocht. Eén van beide gebouwen op het domein, het Missiehuis van Scheut, staat sinds deze zomer leeg. Op 17 september organiseert de stad een infoavond voor alle Leuvense verenigingen en organisaties met een maatschappelijk, sociaal, socio-cultureel of artistiek karakter. De geselecteerde verenigingen zullen zich in januari kunnen vestigen in het Missiehuis

Volgens schepen Lies Corneillie is de Scheutsite een grote site van 10 hectare. "Wij hebben dit domein als stad aangekocht, omdat we hier op korte termijn veel potentieel in zien voor verenigingen. We hebben ongeveer meer dan 10.000 m² vloeroppervlakte, dus dat biedt ontzettend veel mogelijkheden voor Leuvenaars en Leuvense verenigingen die op zoek zijn naar ruimte voor hun activiteiten." 

Lange termijn visie

In het tweede gebouw wonen momenteel nog zusters, maar zij zullen in september verhuizen. "Nadien zal dit gebouw gerenoveerd worden en willen we hier onder meer bepaalde woonvormen in vestigen. De organisaties met een tijdelijke invulling zullen ook naar daar kunnen doorgroeien. We willen ook graag het groene buitendomein gebruiken om activiteiten te organiseren voor de buurt", zegt Corneillie.

Verantwoorde uitgave

"De volledige site heeft ongeveer 4 miljoen euro gekost", bevestigt Corneillie. "Als je weet wat deze site allemaal te bieden heeft, is dit een heel correcte prijs en verantwoorde uitgave voor de stad. We roepen nu vooral de Leuvenaars op om de komende maanden met veel ideeën te komen." Op 17 september kan iedereen naar de infoavond komen om te kijken wat er allemaal mogelijk is en nadien kunnen alle voorstellen op tafel gegooid worden. Het moet vooral een heel participatief project worden waarin we samen de verenigingen zoveel mogelijk beslissingen kunnen nemen.  Vanaf januari kunnen de eerste organisaties hun intrek nemen. 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!