Leuvense burgemeester steunt nieuwe voorzitter Conner Rousseau

vrijdag 8 november 2019 - 15:53
Yasmina El Messaoudi
Leuvens burgemeester Mohamed Ridouani staat achter de keuze voor Conner Rousseau als nieuwe voorzitter van sp.a. Dat heeft hij vertelt in ons nieuws. De 26-jarige Rousseau is de jongste partijvoorzitter van ons land, maar daar ziet Ridouani geen graten in.

De kogel is door de kerk. Conner Rousseau volgt John Crombez op als voorzitter van sp.a. Met zijn 26 jaar is Rousseau de jongste partijvoorzitter ooit in ons land, maar dat is geen probleem vindt Leuvens burgemeester Mohamed Ridouani: "Ik zou me niet blindstaren op zijn leeftijd. Een partij wordt niet alleen gedragen door zijn voorzitter. Die voorzitter is heel belangrijk als boegbeeld, maar nog belangrijker is het om hem goed te omringen met een groep mensen die eensgezind zijn en samen de partij uitdragen." 

De Wever en Magnette

Op de vraag of Ridouani de jonge voorzitter aan de onderhandelingstafel ziet zitten met ervaren figuren als N-VA voorzitter Bart De Wever en onderhandelaar Paul Magnette, is hij duidelijk: "Zo'n onderhandeling loopt nooit één op één, dus ook hier zal hij goed gesteund worden. Maar het minste dat je kan zeggen is dat hij zal opvallen", besluit de burgemeester.  

 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!