Leuvense ijsjesbar weigert studente aan te nemen wegens "te klein"

donderdag 30 mei 2019 - 18:52
Heleen Luyckx
Ijsjesbar ‘t Galetje in de Tiensestraat in Leuven weigert studente Emma in dienst te nemen omdat ze kleiner is dan een meter 60. "1m60 is toch wel de minimumlengte om efficiënt te werken", laat de Ijsjesbar haar weten.

Studente Emma Vaes (18) solliciteerde bij Ijsjesbar 't Galetje om haar zomermaanden te vullen en mocht op gesprek gaan, maar dat gesprek kreeg meteen een rare toon, vertelt Emma: "Meteen toen ik binnenkwam werd er een opmerking gemaakt over mijn lengte, maar ik heb toen zelf voorgesteld om alles eens uit te testen om te kijken of mijn lengte een probleem was, maar alles ging perfect dus mijn gegevens werden genoteerd."

Verbaasd  

"Daarna kreeg ik een mailtje. Er stond in dat de voorkeur gegeven werd aan mensen die iets groter zijn en dat 1m60 de minimumlengte is om te werken in 't Galetje. Ik vind dit een schaamteloze manier van discrimineren. Ik heb al veel berichten gekregen dat ik een klacht moet indienen, maar dat vind ik dan weer te ver. Toch deelde ik de mail op Facebook omdat discriminatie écht niet kan en ik zo ogen wil openen. Er kwamen veel reacties op", vult Emma aan.  

Praktisch niet mogelijk 

De uitbater blijft bij z'n standpunt en vertelt dat het om praktische redenen is dat de studente niet werd aangenomen. De ijsjestoog is namelijk 1m20 diep en dus niet praktisch wanneer je kleiner bent dan 1m60. 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!