Leuvense Stella Artois verkozen tot 's werelds beste pils

vrijdag 9 augustus 2019 - 14:32
Kirsten Simons
Stella Artois is verkozen tot beste pils van de wereld op de World Beer Awards. Het bier wordt al sinds 1366 in Leuven gebrouwen. "Iets om trots op te zijn", klinkt het bij brouwerij AB Inbev.

De World Beer Awards belonen de allerbeste internationaal erkende bierstijlen. In de categorie Beste pils won Stella Artois. Alexander Soenen, brouwerijdirecteur van Stella Artois in Leuven, is trots: “Dit is een beloning voor de mensen in de brouwerij die hier dagelijks voor bijna de hele wereld Stella Artois brouwen. Wij en alle Belgen mogen terecht fier zijn op onze Belgische pils."

Leuvens bier 

Stella Artois wordt al sinds 1366 in Leuven gebrouwen, het is een Belgisch icoon en vandaag het vierde meest gewaardeerde biermerk in de wereld. Het bier blijft zeer snel groeien, met vorig jaar nog eens een stijging van 5,2% in wereldwijde verkoop en een 8% stijging in export vanuit België. Sinds 2014 zijn de Stella Artois exportvolumes vanuit België verdubbeld.

Ook andere bieren van AB Inbev vielen in de prijzen: Deus (Beste Brut Bier), Leffe (Beste niet-alcoholische Belgisch bier) en het pas gelanceerde Selection Lambic (Beste Lambiekbier) winnen zo'n prestigieuze World Beer Award.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!