Man uit Merchtem op Most Wanted-lijst van de politie

donderdag 7 november 2019 - 06:31
Lieselot Terryn
Foto: Most Wanted-lijst
Kevin De Cooman (37), die veroordeeld werd voor het doodschieten van een vriend, is door de federale politie op de Most Wanted-lijst gezet, de lijst met meeste gezochte, veroordeelde criminelen van ons land. De Cooman verdween na zijn veroordeling spoorloos.

Op 15 maart 2015 schoot Kevin De Cooman zijn vriend Frederik Heyvaert neer na een avondje stappen. Heyvaert werd geraakt in het achterhoofd en overleefde het niet. Nadien verstopte De Cooman het lijk en probeerde hij een alibi te verzinnen. Pas op 9 april werd het lichaam van Frederik teruggevonden. De Cooman werd op 25 juni 2019 door het hof van beroep in Brussel veroordeeld tot een gevangenisstraf van 15 jaar. Na zijn veroordeling verdween hij spoorloos

Most Wanted-lijst

Het Fast-team (Fugitive Active Search Team) van de federale politie spoort De Cooman nu op. Hij werd toegevoegd aan de Most Wanted-lijst. Op de lijst staan de meest gezochte, voortvluchtige veroordeelde criminelen van ons land. Onder andere ook de Turkse Fehriye Erdal, lid van de terroristische organisatie DHKP-C, en de Antwerpse IS-terrorist Hicham Chaib staan erop. De lijst bestaat sinds eind 2016 en is al bijzonder succesvol gebleken. 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!