MATS uit Glabbeek: van straatmuzikant tot Suikerrock en Pukkelpop

dinsdag 13 augustus 2019 - 11:11
Heleen Luyckx
Foto: Facebook MATS
Mats uit Bunsbeek (Glabbeek) zal de zomer van 2019 niet snel vergeten. De 23-jarige muzikant krijgt de kans om volgend weekend op één van de grootste festivals van België op te treden: Pukkelpop. Daarnaast mag hij ook al Suikerrock van zijn lijstje schrappen.

Al pendelend met z'n gitaar tussen de straten van Leuven en Hasselt, dat is hoe het allemaal begon voor Mats Tuerlinckx uit Bunsbeek bij Glabbeek. "Het begon allemaal als straatmuzikant. Gewoon mijn gitaar en ik. En mijn playlist natuurlijk", vertelt hij trots. Het klinkt wel als een sprookje.

Wedstrijd 

"De Hasseltse Straatmuzikanten organiseerden een wedstrijd en de beste straatmuzikant mocht op Pukkelpop spelen", vertelt Mats. "Eigenlijk was ik niet gewonnen, maar werd ik tweede. Pukkelpop heeft me toch nog gebeld daarna met de vraag of ik niet wou komen optreden." En daar twijfelde Mats natuurlijk niet over. Zaterdagavond staat Mats op Pukkelpop, op het podium van de Petit Bazar

Ervaring

Mats heeft het voordeel dat hij al ervaring heeft opgedaan wat concerten betreft. Zo stond hij deze zomer ook op het akoestische podium van Suikerrock in Tienen en is hij vaste muzikant van foodtruckfestival SMAAK. Hij pakt het publiek in met eigen nummers, maar ook met covers van onder andere zijn favoriete artiest: Ed Sheeran. Heel veel succes zaterdag, Mats!   

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!