Meer mensen klussen bij in sekssector in Brussel

maandag 19 augustus 2019 - 19:27
Yasmina El Messaoudi
Wat extra bijverdienen om de eindjes aan elkaar te knopen? In Brussel kiezen mensen vaker om in de seksindustrie te werken. Dat blijkt uit een rondvraag bij belangenorganisaties Utsopi en Espace P in Brussel.

De organisaties zien de afgelopen maanden steeds vaker zoekertjes van mensen die al een vaste job hebben, maar daarbij wat extra willen bijverdienen. Marie van Utsopi: "Ook in gesprekken met andere sekswerkers horen we hetzelfde. Alleenstaande ouders, vrijgezellen die op het einde van de maand moeite hebben om goed rond te komen ontvangen een paar keer per maand klanten."

Ook bij Espace P zien ze een stijging. "Al blijft het altijd moeilijk om te zeggen hoe groot die is. Officiële cijfers zijn er in België niet omdat prostitutie nog steeds niet helemaal gelegaliseerd is." De federale politie spreekt van 26.000 werkers in ons land. "In Brussel zijn er dat ongeveer 700", klinkt het bij Espace P. "Maar omdat derde partijen zoals pooiers, verhuurders, boekhouders en chauffeurs kunnen beboet worden, is het nooit helemaal duidelijk."

Rendez-voushotel

Alexandra heeft in Diest een erotisch massagesalon en bevestigt de bevindingen. "Ik ben zelf ooit met een rendez-voushotel begonnen en werkte daarnaast al in de erotische massage. Na een tijdje durfde ik de stap te zetten en ben ik volledig zelfstandige masseuse geworden. Maar ik ben een minderheid, collega's kiezen liever voor de zekerheid van een job, met daarnaast enkele afspraken per maand." 

Deze week hoor je elke middag tussen 12 en 13 uur een portret van mensen die werken in de seksindustrie. Hun verhalen lees je ook hier op de site. 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!