Moeder doodgereden Merel: "Oude wonden gaan weer open"

donderdag 28 november 2019 - 11:48
Yasmina El Messaoudi
Peggy Muyldermans, de moeder van de 12-jarige Merel De Prins schrikt niet dat de doodrijder van haar dochter weer z'n voorwaarden heeft geschonden. "Hij is op die vier jaar tijd al 18 keer veroordeeld. En elke keer gaan die oude wonden weer open." De rechtbank moet nu beslissen of dader Muhammed Aytekin terug naar de cel moet.

Moeder Peggy Muyldermans klinkt moe, erg moe. Maar vooral ook moegestreden. Na vier jaar kunnen zij en haar man nog steeds geen rust vinden bij de dood van hun dochter Merel De Prins. "Het verwondert me niet dat hij wéér z'n voorwaarden heeft geschonden. In het verleden is hij al 18 keer veroordeeld. Hij lapt alle regels aan zijn laars. Die man heeft geen normen en waarden. Laat staan een greintje spijt. Hij beseft gewoon niet wat hij gedaan heeft. Dus ik sta er niet stom van."

Vijf jaar cel

Aytekin reed met een vriend mee als passagier. Maar wel in z'n eigen auto die niet verzekerd is. Door deze verkeersovertreding heeft hij z'n voorwaarden geschonden om thuis met een enkelband te blijven. In 2017 kreeg hij namelijk een straf van vijf jaar, maar na twee jaar kwam hij  voorwaardelijk vrij met enkelband. De strafuitvoeringsrechtbank moet nu beslissen of hij terug naar de cel moet. Peggy: "We hopen dat dat ook echt gebeurt. Meer nog, dat hij terug aan die vijf jaar straf moet beginnen. Aan de andere kant, die man geraakt niet geleerd, hij heeft totaal geen normbesef."

Niet kunnen rouwen

Voor de ouders zit er niets anders op dan afwachten op de uitspraak van de rechtbank. "Alle wonden gaan weer open, net zoals in het begin. Alles komt terug. Sinds het ongeval vier jaar geleden hebben we nog geen moment gehad om even te kunnen rouwen. Want elk jaar opnieuw is er iets nieuws. Hij heeft nu een jaar zijn enkelband, en kijk..." 

 

Foto: Moeder Peggy Muyldermans

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!