"Monaco is niets voor Remco: te mondain"

vrijdag 13 september 2019 - 09:17
Lieselot Terryn
Remo Evenepoel uit Schepdaal gaat dan toch niet verhuizen naar Monaco. Volgens de vader van de 19-jarige wielrenner was dat één van de opties om de winterperiode te overbruggen. Maar een appartement in het dwergstaatje aan de Middellandse Zee wordt het niet. De familie Evenepoel zoekt nu samen met de ploeg naar een andere oplossing.

Een tijdje geleden werd er in de kranten geschreven dat de Europees kampioen zou verhuizen naar Monaco. Daar zou de jonge wielrenner zich beter kunnen voorbereiden op de grotere rondes volgend seizoen. Maar het verhaal lijkt niet te kloppen. Volgens Patrick Evenepoel, de vader van Remco, was Monaco een van de opties. "Via een kennis werd ons een appartementje in Monaco aangeboden", zegt Patrick Evenepoel. "Samen met Patrick Lefevere, teammanager bij Deceuninck-Quick Step, zijn we naar Monaco getrokken om het appartement en de stad te bezoeken. Het appartement was heel mooi, heel leuk, maar niets voor ons. Monaco is mondain, te groot, daar hoort Remco absoluut niet thuis."

"Renners die grote rondes willen rijden, zoeken een regio met bergen"

Intussen wordt er verder gezocht naar een mogelijke verblijfplaats voor de winter. "Voor elke wielrenner die grote rondes wil rijden is het belangrijk dat die zich goed kan voorbereiden", vertelt Patrick Evenepoel. "Dus zijn heel wat renners op zoek naar een regio waar ze bergop kunnen rijden. Remco heeft die ambitie, daarom zoeken we verder.  Een mogelijke optie is een hotel in het Spaanse Calpe, het hotel waar de ploeg verblijft als ze op stage is. We zouden kunnen bekijken of Remco daar voor een langere periode kan verblijven. Maar alle pistes liggen nog open, er is nog niets beslist."

 

 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!