Muizenplaag in appartementstoren Sint-Maartensdal Leuven

woensdag 15 mei 2019 - 08:18
Heleen Luyckx
Foto's: Pixabay en Flickr
In Sint-Maartensdal in Leuven kampen ze met een muizenplaag in één van de grote appartementstorens. Al maanden zien bewoners van Toren 7 de muizen lopen in hun appartement. De sociale huisvestingsdienst Dijledal probeert het probleem aan te pakken in samenwerking met een firma in ongediertebestrijding.

De muizenplaag zou ontstaan zijn in de kelder van Toren 7, één van de grote appartementstorens in Sint-Maartensdal. 

Bange bewoners 

De bewoners van Toren 7 zitten al maanden met muizen en zijn het beu. Voorzitter van sociale huisvestigingsdienst Dijledal, Christophe Stockman, begrijpt hun bezorgdheid: "Natuurlijk is het niet plezant als je ineens ontdekt dat er muizen in je appartement zitten. Vandaar dat we ook meteen actie ondernomen hebben", vertelt hij. 

Ongediertebestrijding 

"Met Dijledal hebben wij daar een firma op geplaatst die dat probleem moet aanpakken, namelijk Rentokil. Zij hebben actie ondernomen en dat probleem zou tot een einde moeten komen. De firma heeft een drietal weken geleden de hele blok onder handen genomen en gisteren heeft er nog een controle plaatsgevonden. We blijven het opvolgen want wij willen dat de huurder daar in goede kwalitatieve omstandigheden kunnen wonen", zegt Christophe Stockman. 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!