N-VA: "Maak twee publieke parken van de tuinen van het koninklijk paleis in Laken"

woensdag 23 oktober 2019 - 20:32
Lieselot Terryn
N-VA wil dat het koningshuis de tuinen van het koninklijk paleis in Laken openstelt voor het publiek. De partij vindt dat er niet genoeg groen is in de hoofdstad. Daarom wil ze nu de tuinen van het koninklijk paleis omvormen tot 2 publieke parken, zoals het was in 1830.

Het is niet de eerste keer dat er opgeroepen wordt om de tuinen van het koninklijk paleis in Laken toegankelijk te maken voor het publiek. Heel wat partijen zijn gewonnen voor het idee, ook de N- VA die nu een resolutie indiende in het Brussels parlement. "In Brussel hebben we nood aan meer groen", zegt Cieltje Van Achter van N-VA. "Als je het koninklijk domein in Laken zou openstellen, heb je meer groen voor de mensen in de buurt. In Schaarbeek en aan de kanaalzone is er een groot tekort. Als je het domein omvormt tot twee parken, dan is er genoeg groen voor alle Brusselaars."   

"Nog plaats voor ochtendloopje koning"

Ook in het federaal parlement diende N-VA eerder al een wetsvoorstel in. "In dat voorstel wordt het koninklijk domein herleid tot het historische park van 1830", zegt Van Achter. "Daarin heb je twee publieke parken: een park gericht naar Laken en een park ten oosten, gericht naar Neder-over-Heembeek en Schaarbeek. Het middelste gedeelte is dan voor de koning. Het domein van de koning is op deze manier makkelijk te beveiligen en de koning heeft nog altijd 60 hectare, wat nog altijd heel ruim is voor een ochtendloopje." 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!