Nederlandse taalcursus voor Zaventemse kleuters

woensdag 9 oktober 2019 - 10:37
Lieselot Terryn
De gemeente Zaventem organiseert taalcursussen Nederlands voor instappers en kinderen in de eerste kleuterklas. Daarvoor is de gemeente op zoek naar vrijwilligers of studenten. "Een goede kennis van het Nederlands leidt tot meer kansen op succesvol studeren", zegt burgemeester Ingrid Holemans.

Zaventem wil leerlingen in de gemeentelijke basisscholen op jonge leeftijd onderdompelen in een taalbad Nederlands. "In sommige klasjes zitten er slechts twee à drie kleutertjes die thuis Nederlands praten", zegt burgemeester Ingrid Holemans. "Daardoor kunnen ze op school soms niet volgen, waardoor de juf of meester ook niet verder kan met de les."

Vrijwilligers of studenten

De gemeente is nu op zoek naar vrijwilligers of studenten die zo'n twee uur per dag mee in de kleuterklas willen staan. "Wij menen dat het belangrijk is dat er een extra kracht aan de klas wordt toegevoegd, zodat de kleuters op een rustige manier het Nederlands kunnen aanleren", zegt Holemans. "Het is eigenlijk de bedoeling dat als de kinderen in het eerste leerjaar terechtkomen, ze allemaal op hetzelfde niveau zitten."

 

 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!