Nerocafé in Hoeilaart heropent wellicht begin oktober

dinsdag 10 september 2019 - 17:11
Willy Vanthienen
Het Nerocafé in Hoeilaart was sinds begin augustus dicht na het faillissement van de overkoepelende BVBA. Er zijn nu nieuwe eigenaars en die streven ernaar om het bekende café te heropenen begin oktober.

Nerocafé

Het Nerocafé in Hoeilaart was vroeger een treinstationnetje. In 1958 sloot het station en het gebouw stond nadien lange tijd leeg tot de gemeente Hoeilaart in 2000 besloot er een themacafé van te maken. Aangezien Marc Sleen, de auteur van de Nero-strip, inwoner van Hoeilaart was, was de link voor een Nerocafé snel gelegd. 

Nerocafé in strip

Het Nerocafé werd trouwens gebruikt als woonplaats van Nero in de strip "De Verschrikkelijke Tweeling". In het café hangen ook verschillende kaders gesigneerd door Marc Sleen. De stripauteur kwam er trouwens op woensdagnamiddag geregeld schaken.  

Nieuwe eigenaars

Begin vorige maand ging de overkoepelende BVBA boven het café failliet en moest de zaak noodgedwongen dicht. Maar intussen zijn er drie nieuwe eigenaars. Eén van hen is Jan Didden die al 15 jaar in de zaak werkte. Hij is ook geboren en getogen in Hoeilaart en aangezien hij het werk met hart en ziel deed, was de stap om het Nerocafé over te nemen, snel gezet.  "Er heerste een groot familiegevoel, er kwamen vaste klanten en dat maakte dat het tof werken was", zegt Jan. "Ik had gehoopt om tegen het Druivenfestival te kunnen heropenen, maar dat is niet gelukt. Ik mik nu op 1 oktober", besluit Jan Didden.

 

 

 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!