Nossegemnaar ontwerpt kledinglijn rond Remco Evenepoel

woensdag 11 september 2019 - 11:05
Heleen Luyckx
Wielertalent Remco Evenepoel (19) heeft zijn eigen kledinglijn en die wordt alsmaar populairder. Ex-wielrenner David Philips (39) uit Nossegem ontwerpt de kleren, van T-shirts tot truien en petten. De opbrengst gaat integraal naar twee goede doelen.

In de jaren 90 was David Philips uit Nossegem zelf een beloftevol renner, maar hij kwam zwaar ten val en dat was meteen ook het einde van zijn wielercarrière. Nu heeft hij zijn eigen bedrijf dat kleding produceert. 

"Fashionfreak" 

"Remco is zelf ook een "fashionfreak" en zo geschiedde", vertelt Philips. Op de kleding zie je de initialen van Remco Evenepoel (R. EV) en de postcode van Schepdaal (1703), Evenepoel zijn thuisbasis. "Het resultaat is mooi en herkenbaar", vult Philips aan. Evenepoel zelf geeft altijd zijn eerlijke mening over de voorstellen van Philips en probeert zoveel mogelijk mee te ontwerpen. "Hij ziet het momenteel als ontspanning", zegt Philips. 

Geen sportkledij

Philips koos er bewust voor om geen sportkledij te ontwerpen. "We hebben gekozen voor casual. Achter Remco zit een grote kern aan supporters, dus we dachten wel dat er veel vraag naar zou zijn. De kleding is namelijk ook aantrekkelijk voor de niet wielerfan."

De volledige winstmarge gaat naar twee goede doelen. VZW De Poel uit Schepdaal en Tous à Bord in Wallonië.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!