Oma Gerda schrijft kinderboek: "Waarom moeten we spruitjespuree eten?"

donderdag 10 oktober 2019 - 06:33
Lieselot Terryn
"Waarom, waarom, waarom?", oma Gerda Debyser uit Tervuren krijgt niets anders te horen van haar kleinkinderen aan de keukentafel. Ze liet zich dan ook inspireren door de oneindige waarom-vragen en schreef een eerste kinderboek:"Waarom moeten we spruitjespuree eten?"

Gerda Debyser heeft al twee jeugdboeken geschreven, maar met 'Waarom moeten wij spruitjespuree eten?' waagt ze zich voor het eerst aan een boek voor de allerkleinsten. “Ik heb vijf kleinkinderen en een zesde op komst”, zegt Gerda. “Ze houden ervan om me te bombarderen met eindeloze waarom-vragen. Ik probeer ze steeds zo goed mogelijk te beantwoorden, maar op dat antwoord volgt telkens weer een nieuwe waarom-vraag. En dan sta je met je mond vol tanden.” 

Lila en Klaas

Het boek gaat over twee kinderen, Lila en Klaas. Lila vraagt zich af waarom ze spruitjespuree moet eten. Volgens haar broertje Klaas is dat omdat de appelmoes is. Waarop er een nieuwe waarom-vraag komt en zo gaat het verder en verder. 

Tekeningen

Naast het verhaal heeft Gerda ook de illustraties getekend. Het boek ligt al in de winkelrekken en op zaterdag 26 oktober in Tervuren en op zondag 27 oktober in Overijse leest Gerda ook voor uit het boek in enkele boekenwinkels.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!