Op zoek naar nieuw kot na brand

vrijdag 7 december 2018 - 11:19
Kirsten Simons
Vrijdagochtend brak er brand uit in een studentenwoning op de Naamsevest in Leuven. Er raakte niemand gewond, maar het pand is wel onbewoonbaar.

De brand brak rond 9 uur uit. De brandweer was snel ter plaatse en had het vuur snel onder controle. In het pand waren nog studenten aanwezig, maar zij konden op eigen houtje naar buiten, er vielen dus geen gewonden. Nicolas Del Piero van de Leuvens politie: "Het studentenpand waar brand is uitgebroken is onbewoonbaar verklaard. Daardoor moeten de studenten op zoek naar een ander onderkomen. Ze krijgen daarvoor hulp van  huisvestigingsdienst van de KU Leuven. Er wordt ook bekeken of de bewoners in het pand ernaast hun huis moeten verlaten."

Oorzaak

De ring rond Leuven werd een tijdlang afgesloten voor het verkeer. Wat de oorzaak van de brand is, is nog niet duidelijk. Er wordt bekeken of er gebreken waren aan het pand, maar volgens de politie zijn daar niet onmiddellijk aanwijzingen voor: "Er is geen enkele indicatie dat het om een afgekeurd huis zou gaan of dat er problemen zouden zijn. Alles wijst er op dat het huis in orde was, maar natuurlijk moet dat nog verder onderzocht worden." 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!