Open VLD wil hertelling van stemmen in Kortenaken

donderdag 6 december 2018 - 14:41
Kirsten Simons
In Kortenaken wil Open VLD dat de stemmen voor de gemeenteraadsverkiezingen herteld worden. Lijsttrekker voor Open VLD André Alles heeft bezwaar ingediend bij de raad voor verkiezingsbetwistingen. 

Tijdens de verkiezingsdag kreeg Open VLD eerst te horen dat ze negen zetels behaald hadden, maar dat cijfer werd later bijgesteld naar acht. Lijsttrekker van Open VLD André Alles vertrouwt het zaakje niet helemaal en wil dat de stemmen herteld worden: "Toen alle stemmen binnen waren, hebben we zelf alles eens herteld. Toen kwamen we tot de conclusie dat als N-VA twee stemmen minder had, we toch negen zetels behaalden. Twee stemmen is niks voor een vergissing. Moesten het er nu meer zijn... Daarom denken we dat het goed is dat er herteld wordt."

Coalitie zonder Open VLD 

In Kortenaken is er intussen een coalitie tussen CD&V, N-VA en sp.a Kortenaken. Open VLD valt dus uit de boot. De andere partijen betreuren dat door de klacht de opstart van de nieuwe meerderheid bemoeilijkt wordt. Toekomstig burgemeester Stefaan Devos (CD&V): "Ik vind dat bijzonder jammer. Voor mij is dat obstructie plegen, sabotage. Men heeft zolang gewacht om bezwaar in te dienen. 28 november was de laatste dag en op 27 november is het bezwaar ingediend. Men weet dat de raad van verkiezingsbetwistingen nog een oordeel moet vellen en dat daardoor de gemeenteraad niet kan geïnstalleerd worden. Dat betreur ik en vind ik erg jammer."  

De raad van verkiezingsbetwistingen behandelt de zaak op 27 december  
 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!