Paters van abdij Averbode lanceren hun eigen Averbode-ijs

maandag 13 juli 2020 - 14:26
De Abdij van Averbode stelt haar nieuwste product voor: Averbode-ijs gemaakt met verse melk van de abdijhoeve. Het aanbod aan abdijproducten zoals bier en kaas wordt dus uitgebreid. Het ijs wordt gemaakt in het Heide Atelier in Schriek waar jongeren werken met een niet aangeboren hersenletsel, waardoor het ook een sociaal project is.

Naast bier, brood, kaas, speculaas en peperkoek, kan je nu ook ijs krijgen in de abdij van Averbode. "Het ijs wordt gemaakt met verse hoevemelk van onze abdijhoeve", vertelt abt Marc Fierens. "Het wordt bereid door het Heide Atelier. Daar maken ze ijs zonder kleur- en smaakstoffen. En zij werken met jongeren met een niet aangeboren hersenletsel waardoor dit atelier een groot sociaal engagement heeft. Het ijs wordt verkocht in het belevingscentrum Het Moment in de abdij. En er staat ook een ijskar in de beroemde lekdreef tegenover de abdij waar je het ijs kan krijgen." 

Geen abdijbezoek

De abdij zelf kan je op dit moment niet bezoeken door de coronamaatregelen, maar daar hebben ze iets op gevonden, vertelt abt Marc: "Nu de abdij niet toegankelijk is, is er ook een app ontwikkeld waarmee bezoekers op hun gsm beelden kunnen krijgen van de binnenkant van de abdij." 

Wandelingen rond de abdij

Omdat de abt het belangrijk vindt dat bezoekers ook de omgeving van de abdij leren kennen, het Merodegebied, heeft hij enkele wandelingen uitgestippeld. "We hebben een parcours uitgestippeld rond de abdij. Mensen kunnen ook een picknickmand afhalen in de abdijwinkel en die meenemen tijdens de wandeling. En er is ook een interactieve wandeling met opdrachten voor kinderen."

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!