Personeel van door brand getroffen afvalbedrijf kan woensdag weer aan de slag

dinsdag 11 juni 2019 - 21:08
Jeroen Tuytten
Het personeel van het afvalverwerkingsbedrijf Renewi in Kampenhout kan woensdag opnieuw aan de slag. Het bedrijf werd dinsdagnamiddag getroffen door een zware brand. De rookpluim was tot ver in de omgeving zichtbaar. Omdat alleen de loods werd vernield kunnen de 45 personeelsleden morgen weer aan het werk.

Bij de zware brand werd enkel de loods getroffen. Het gebouw waar de administratie gevestigd is bleef gevrijwaard. Dat geldt ook voor het gebouw waar organisch afval wordt opgeslagen. Het gaat om afval dat afkomstig is van voedselbedrijven en van de horecasector. Ook het opgeslagen houtafval, met paletten en afval van de meubelindustrie, ontsnapte aan het vuur.   

Loods laten uitbranden

"Wij willen de hinder voor onze klanten tot een minimum beperken", zegt Sofie De Vlieger van Renewi, daarom zullen wij een beroep doen op andere afdelingen van ons bedrijf in Vilvoorde en Puurs. Renewi op het industrieterrein van Kampenhout verwerkt bedrijfsafval. De brandweer laat de loods gewoon uitbranden. Op die manier komt er weinig bluswater in het milieu terecht en wordt er minder rook gecreëerd. "De oorzaak van de brand is nog niet bekend", zegt Sofie De Vlieger.

Geen schadelijke stoffen

Het laten uitbranden van de loods verliep moeilijker dan verwacht. Door de hevige neerslag wou het vuur niet snel doven en bleef het branden tot woensdagochtend. De brandweer heeft alles onder controle, dat vertelt burgemeester van Kampenhout Kris Learts. "Er zijn ook geen speciale, schadelijke stoffen vrijgekomen, dat is een geruststelling voor de omgeving", voegt hij er nog aan toe. 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!