Primus Classic pakt uit met zwaar parcours en grote namen

donderdag 5 september 2019 - 16:43
Thomas Van den Hoof
organisatoren Primus Classic
Op 21 september wordt de Primus Classic gereden, de jaarlijkse wielerwedstrijd van Brakel naar Haacht. De organisatoren beloven een zwaar parcours. Ze zijn ook trots op het deelnemersveld, met onder meer Peter Sagan.

Voorzitter Peter Van Peteghem windt er geen doekjes om. "Dit wordt een zware editie, en misschien ook wel een test voor het wereldkampioenschap. We hebben twee nieuwe hellingen in het parcours geschoven, die allebei in Overijse liggen. Het gaat om de Moskesstraat, een pittige helling op kasseien, en om de  Horenberg. Mogelijk wordt daar de afloop van de koers al beslecht."

Topdeelnemers

Van Peteghem is bijzonder trots op het deelnemersveld. "Er nemen 9 Pro Tourploegen deel en 11 Pro Continentaleploegen deel. En er komen grote namen aan de start, onder wie Sagan, Van der Poel, Van Avermaet, Stuyven en Groenewegen. Hopelijk wordt het een mooie wedstrijd zonder valpartijen." Van Peteghem verwacht geen massasprint. "Dat was de voorbije jaren ook niet het geval. De Primus Classic is vooral een mooie voorbereiding op het WK."

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!