Radio 2 ontdekt de lekkerste streekproducten in Vlaams-Brabant en Brussel

maandag 31 augustus 2020 - 12:31
Door corona beleven we onze vakantie meer dan ooit in eigen land. En wat hoort er bij een vakantie? Jawel, lekker eten en drinken! Radio2 Vlaams-Brabant gaat daarom deze zomer op zoek naar lekkernijen uit onze buurt. Streekproducten met een verhaal aan. Bovendien zenden we live uit van bij een aantal gepassioneerde mensen die het beste uit de provincie op je bord of in je glas toveren.

Samen met de provincie zetten we deze zomer onze streekproducten in de kijker: aardbeien, wijn, bier, witloof, noem maar op. Het aanbod is groot. Meer nog, we zenden ook live-uit bij de laureaten van de korte keten. Dat zijn bedrijven die in aanmerking komen om verkozen te worden tot dè streekproducent van het jaar. Daarnaast geven je op radio en online heel wat tips voor uitstapjes in de omgeving van al dat lekkers.

Waar vind je ons?

16 juli (12-13u): Overijse, Justius Lipsiusplein. Samen met de gemeente Overijse zetten we onze prachtige druivenstreek in de kijker. Onze ladybikers verkennen meteen ook de prachtige nieuwe fietsroute 'De Brabantse Pijl'.

23 juli (12-13u): Prinsheerlijke aardbeien. Christine De Prins en haar man Paul Verhasselt uit Kapelle-Op-Den-Bos, volgden hun passie en spitsten zich toe op aardbeien. Omdat hun klanten ook zo zot zijn van hun aardbeien, plaatsten ze zelfs een automaat die 24 op 7 toegankelijk is.

6 augustus (12-13) Aardappelen Vanhoebroeck in Orsmaal. Annie Vanhoebroeck runt samen met  zus Vera  al twee jaar het landbouwbedrijf van haar ouders, namelijk "Aardappelen Vanhoebroeck Orsmaal". Dat is een bedrijf dat suikerbieten, wintertarwe, wintergerst, aardappelen en kersen teelt. In de hoevewinkel verkopen ze een groot aantal van de geteelde aardappelen, alsook kersen en aardbeien. Wij nemen graag deel omdat we het "Korte Keten verhaal", wat ons nauw aan het hart ligt om dit nog meer te kunnen promoten!! Zo kunnen we ook aantonen dat ook vrouwen een boerderij kunnen runnen, hedendaagse vrouwen die trots zijn op hun beroep!

12 augustus (12-13u) Hof Ten Dormael in Tildonk, ooit het centrum van de heerlijkheid Lauwendries, vandaag een levendige hoevebrouwerij en landbouwbedrijf. De familie Janssens gebruikt niet alleen hop en gerst dat ze zelf telen om te brouwen, zij halen een deel van de energie voor het koken, koelen en bottelen van het bier uit koolzaad van eigen teelt. Zij verwerken ook alle gerstproducten, koolzaadkoek en draf als veevoeder. 

17 augustus (12-13u), Landbouwbedrijf Van Haesendonck, Weerde. Vier broers, één zus en een lange familiale traditie.  Hun aanbod bestaat uit het echte Brabants grondwitloof, beschikbaar van eind oktober tot begin mei. Diverse soorten aardappelen en ook nog uien. In Allemaal lekker en gezond geteeld in volle grond. Naast de eigen producten kan je in de hoevewinkel ook een ruim assortiment van dagverse groenten en fruit uit de regio aankopen.

21 augustus (06-08): Proef de heerlijke speculaas van de ambachtelijke speculaasbakkerij van Erika Vanvuchelen in Geetbets. Alles op maat van de klant maken is zeer belangrijk voor haar. Daarom specialiseerde ze zich zelfs in het 3D-printen van haar speculaas.

 

Korte Keten Kop Verkiezing

De provincie Vlaams-Brabant gaat opnieuw op zoek naar het uithangbord van de Korte Keten, de Korte Keten Kop.  Bovendien maak je kans op een leuke boodschappentas met Korte Keten-cartoon!

Stemmen kan via de website van de provincie Vlaams-Brabant.

 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!