Radio 2-presentatoren gaan voor winst in kookwedstrijd

vrijdag 8 februari 2019 - 15:59
Lauren Darras
De regionale zender RINGtv organiseert gaat vanaf dit weekend op zoek naar de RINGtv-Koks van 2019. Acht duo's met verschillende beroepen nemen het tegen elkaar op in een grote kookwedstrijd. Dit jaar doen ook onze eigen presentatoren, Jeroen Guns en Lennart Segers, een gooi naar eeuwige kookroem.

Ze koken allebei af en toe thuis, maar echt veel ervaring hebben ze niet. "Ik noem mezelf een papakok. Thuis doe ik een beetje "Dagelijkse Kost" na en dat kan smaken, maar meer is het niet", zegt Lennart. Ook Jeroen probeert het programma thuis na te doen: "Allerlei soorten stoemp is mijn specialiteit, toch voor kinderen tussen 0 en 4 jaar oud. Maar scoor je met stoemp ook in een wedstrijd? Da's de vraag natuurlijk." Een week op voorhand krijgen de duo's de kookopdracht. Zo hebben ze tijd om zich voor te bereiden. "Onze opdracht was om iets te doen met kalfsvlees. We mochten wel zelf kiezen met welk deel van het kalf", vertelt Jeroen.

Samen oefenen

Omdat ze nog nooit samen hebben gekookt, oefenen onze twee collega's samen thuis. "Het is raar om bij Jeroen in de keuken verschillende dingen uit te proberen terwijl zijn vrouw in de zetel naar tv ligt te kijken", vindt Lennart. "We hebben een beetje hulp gekregen tijdens het oefenen en vooral veel geprobeerd."

Volgens Lennart en Jeroen is het een strenge maar rechtvaardige jury. "De jury bestaat uit Bartel Dewulf, de chef van de Rode Duivels, en Robert Van Landeghem, van restaurant "Michel" in Groot-Bijgaarden. Robert heeft zelfs een ster op zijn naam staan!" Onze collega's moet strijden tegen twee advocaten.

De eerste aflevering van de kookwedstrijd kan je nu zaterdag vanaf 12u bekijken op RINGtv.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!