Rampenplan opgeheven in Kampenhout en buurgemeenten

woensdag 12 juni 2019 - 20:00
Kirsten Simons
Het gemeentelijk rampenplan is sinds 20 uur woensdagavond opgeheven in de gemeenten Kampenhout, Haacht en Boortmeerbeek. Dat was vanmiddag ingevoerd nadat een brand in recyclagebedrijf Renewi was opgeflakkerd en de rook mogelijk giftig bleek. De buurtbewoners kunnen allemaal terug naar huis.

Het rampenplan werd woensdagmiddag afgekondigd uit voorzorg. "We nemen het zekere boven het onzekere", zei burgemeester van Kampenhout Kris Leaerts daarover. "We willen de gezondheid van de mensen waarborgen." Daarom werd een veiligheidszone ingesteld van Kampenhout-Sas tot aan de brandweerkazerne langs de spoorweg van Haacht. In totaal werden zo'n 250 mensen geëvacueerd. De mensen werden opgevangen in sporthal Den Dijk in Haacht. 

"Er is gemeten naar de rook in de site", zegt burgemeester Leaerts nog. "Rook is natuurlijk altijd in bepaalde mate giftig en zeker binnen de site. Maar daarbuiten zijn de waarden opgemeten op 16 punten en er was geen overschrijding." Het rampenplan is dus opgeheven en de mensen mogen weer naar huis. Een vijtiental mensen die slecht te been zijn werden thuis gebracht door de politie.

Verontschuldigingen

Het afvalbedrijf Renewi biedt zijn verontschuldigingen aan voor de overlast die veroorzaakt werd door de brand in de Kampenhoutse vestiging. Dat meldt het bedrijf in een persbericht. "Wij willen dan ook onze excuses aanbieden voor de mogelijke overlast die de omwonenden ondervinden", meldt Renewi. "Onze dank gaat daarvoor uit naar onze eigen mensen voor de verleende assistentie en als uiteraard ook naar de hulpdiensten voor hun adequate handelen. Wij doen er als bedrijf alles aan om een brand te voorkomen. U kunt erop vertrouwen dat wij alle mogelijke voorzorgsmaatregelen nemen om dit te voorkomen."

 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!