Remco Evenepoel jongste winnaar ooit van Kristallen Fiets

donderdag 5 december 2019 - 05:52
Willy Vanthienen
Remco Evenepoel uit Schepdaal heeft de Kristallen Fiets gewonnen. Dat is de trofee voor de beste Belgische wielrenner van het voorbije seizoen. De 19-jarige Evenepoel is hiermee de jongste winnaar ooit van deze trofee. Hij haalde het voor Philippe Gilbert en Wout Van Aert.

Remco Evenepoel schitterde in zijn debuutjaar bij de profs met een indrukwekkende overwinning in de Clasica San Sebastian. De 19-jarige renner uit Schepdaal werd ook Europees kampioen tijdrijden, hij pakte zilver op het WK tijdrijden en behaalde de eindoverwinning in de Baloise Belgium Tour. Het toptalent van Deceuninck-Quick Step had maar liefst 140 punten voorsprong op Philippe Gilbert en Wout Van Aert. 

Evenepoel : "Dit is een grote vis"

"Zo'n individuele prijs is altijd iets speciaals", reageerde Evenepoel. "Maar eigenlijk zou die trofee een taart moeten zijn die ik in gelijke stukjes kan verdelen. Dan kan ik die taartstukken uitdelen aan al mijn ploegmaten. Ik heb heel veel aan hen te danken. Het was een supergoede zomer, waarin ik mezelf op veel momenten heb overklast. Ik ben heel trots dat ik daarvoor beloond word met de Kristallen Fiets. Als ik kijk naar mijn tegenstanders, dan beschouw ik deze trofee als een grote vis."

"2020 wordt een druk wielerjaar"

"Voorlopig verwacht ik niets van 2020, maar ik heb wel doelen, waarvoor ik superhard zal werken", zegt Evenepoel. Het is een olympisch jaar, een WK-jaar ook. Maar het olympisch parcours ligt me wel, veel bergop, ook in de tijdrit. Dus, het is gewoon een kans, waar ik vol voor wil gaan", aldus nog een ambitieuze Evenepoel. 

 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!