Renner Jarne Lemmens (15) uit Opwijk in slaap overleden

dinsdag 21 mei 2019 - 07:07
Sofie Verbrugge
Een jonge renner uit Opwijk is gisterennacht in zijn slaap overleden. Het gaat om Jarne Lemmens die actief was bij de U17. Jarne was volop bezig met het uitbouwen van zijn carrière als wielrenner bij Rudyco Cyclingteam uit Hamme. Zo was hij derde geworden in het provinciaal kampioenschap tijdrijden.

In zijn gemeente Opwijk reageert iedereen aangeslagen. Schepen van Sport, Johan Deleu, omschrijft het gevoel. "We zijn allemaal aangeslagen. Niet alleen omdat Jarne een wielrenner was, maar ook omdat het altijd zwaar is als jonge mensen sterven in je gemeente. Vorig jaar was Jarne nog genomineerd voor de trofee van sportverdienste van het jaar als beloftevolle jongere. Hij was net derde geworden in het provinciaal kampioenschap tijdrijden als laatstejaars." 

Johan Deleu heeft Jarne vorig jaar nog gesproken. "Hij was heel joviaal en vriendelijk. Het is niet te geloven dat zo een jonge sporter is overleden. Het is echt pijnlijk en onwezenlijk."

Cyclingteam Hamme

Ook bij zijn wielerclub Rudyco Cyclingteam in Hamme in Oost-Vlaanderen reageren ze verslagen op het nieuws. "Vorig jaar zat hij in mijn groep bij de 14-jarigen om te trainen. Jarne was een heel vrolijke kerel. Leergierig en enthousiast. Hij was altijd bereid om anderen te helpen. Als renner maakte hij een heel goede evolutie. Hij was net overgestapt naar de hogere categorie. Als eerstejaars behaalde hij meteen een derde plaats op het provinciaal kampioenschap tijdrijden en ook al drie top tien plaatsen", vertelt Luc Rooms, de secretaris van het team. "Een crème van een jongen. Dit nieuws slaat bij ons in als een bom. Wij staan aan de grond genageld." 
 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!