Sint-Genesius-Rode geen gastgemeente met Gordelfestival

maandag 30 september 2019 - 06:55
Yasmina El Messaoudi
Het Gordelfestival moet volgend jaar op zoek naar een nieuwe gastgemeente. In september 2020 is het weer zover, maar dan heeft de gemeente het te druk met andere activiteiten. En dus heeft ze beslist niet mee te doen.

Het gemeentebestuur van Sint-Genesius-Rode wil geen focusgemeente zijn tijdens het Gordelfestival. Reden is de datum. Het festival valt in september, en dan is het personeel en de politie al druk bezig met de start van het schooljaar en de jaarmarkt. De organisatie van het Gordelfestival, kan er dan echt niet bij, klinkt het. En dat is een gemiste kans zegt gemeenteraadslid Bruno Stoffels van N-VA: "De Gordel, voorloper van het Gordelfestival, ontstond in 1981 bij ons. Zodat we de mooie troeven van onze gemeente in de verf kunnen zetten zoals wandel- en mountainbikeroutes. De lokale handelaars kunnen een graantje meepikken en de kosten blijven beperkt omdat vooral de Vlaamse regering investeert en vzw de Rand alles uitwerkt.”

Boycot

Stoffels denk dat de boycot vooral van Franstalige gemeenteraadsleden komt. Maar daar heeft het volgens Sint-Genesius-Rode niets mee te maken. Mocht het Gordelfestival uitwijken naar een andere datum zou de gemeente wél gastheer willen zijn.  
 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!