Sint-Leonarduskerk Zoutleeuw dicht tijdens Goede Week

maandag 15 april 2019 - 18:49
Sofie Verbrugge
In Zoutleeuw is de Sint-Leonarduskerk gesloten. Dat is opmerkelijk zo de week voor Pasen. Er worden daar stellingen uit de kerk gehaald waardoor het niet veilig is om de kerk te betreden. Normaal gezien kan de kerk op Pasen, op zondag 21 april, opnieuw open gaan.

In Zoutleeuw zijn ze nu al een dik jaar, sinds februari 2018, de Sint-Leonarduskerk aan het renoveren. Die kerk staat trouwens al 20 jaar op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Voor de renovatiewerken stond de kerk een tijd lang leeg omdat er problemen waren met de stabiliteit.

Stellingen weg

Deze week worden de stellingen uit de kerk gehaald die gebruikt zijn om de gewelven te renoveren. "We zitten in de zesde restauratiefase", vertelt burgemeester Boudewijn Herbots. "De gewelven zijn aangepakt. Daarvoor hadden we stellingen geplaatst. Die stellingen zijn we nu aan het wegnemen. Het is net iets te gevaarlijk om de kerk tijdens dit werkje open te houden. Vandaar dat de kerk voorlopig tot 21 april gesloten blijft." 

Alle vieringen voor de Goede Week gaan daarom door in de kapel van het oud gasthuis. De kerk wordt dan officieel opnieuw in gebruik genomen op 31 mei

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!