Stadsbende prostitueert minderjarig meisje: 7 verdachten aangehouden

woensdag 15 januari 2020 - 12:59
Chris Verhaeghe
Het parket van Brussel voert een onderzoek naar een stadsbende die een minderjarig vermist meisje wekenlang zou hebben opgesloten en hebben geprostitueerd, dat schrijft Het Nieuwsblad en wordt bevestigd door het parket. Zeven mannen zijn door de onderzoeksrechter aangehouden.

Het 16-jarige Franse meisje was in november thuis weggelopen en trok samen met haar vriendje naar Brussel. Die zou volgens Het Nieuwsblad van de stadsbende geld hebben gekregen om het meisje te ‘verkopen’, waarna de tiener werd opgesloten in een woning in Ukkel. De bendeleden maakten nadien een profiel aan op een prostitutiewebsite en zouden haar verplicht hebben om seks te hebben met verschillende mannen, zowel in het huis in Ukkel als in hotelkamers. Ze kon uiteindelijk worden gered nadat iemand uit Frankrijk haar foto herkende op de website en de politie alarmeerde.

Franse nationaliteit

“Dankzij het schitterende werk van de lokale politiezone Brussel Zuid werd een minderjarig meisje teruggevonden in België”, zegt parketwoordvoerster Stéphanie Lagasse. “In het kader van het onderzoek zijn er zeven verdachten opgepakt, waaronder de organisator van de prostitutie van het meisje. Alle verdachten zijn door de onderzoeksrechter aangehouden op verdenking van exploitatie van prostitutie van een meisje ouder dan 16. Uit het dossier blijkt dat er nog andere Franse meisjes het slachtoffer zijn geworden van gelijkaardige feiten door deze bende. Die meisjes werden nog niet geïdentificeerd, dus er zal nog verder onderzoek gevoerd moeten worden."

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!