Steenokkerzeel doet niet mee met klimaatmars

vrijdag 15 maart 2019 - 11:21
Kristel Smout
Vandaag zijn er overal in de wereld schoolstakingen voor een beter klimaat. Ook in Brussel is er weer een grote klimaatmars waar heel wat scholen aan meedoen, maar niet de scholen van Steenokkerzeel. De leerlingen gaan in hun eigen gemeente de straat op om zwerfvuil te ruimen.

De gemeente Steenokkerzeel heeft samen met de scholen beslist om de leerlingen niet naar de klimaatmars te sturen, maar om ze hun eigen gemeente te laten opruimen. "De gemeente doet al jaren van alles voor het klimaat", vertelt burgemeester Kurt Ryon. "En wij vonden het een beetje zinloos om de jongeren naar de klimaatbetoging te sturen met kartonnen borden, en papier en verf te laten verspillen. En daarom hebben we in overleg met de scholen beslist om de jongeren het dorp te laten opruimen. Op die manier zetten we de jeugd aan om zelf iets te doen en dan zien ze ook hoeveel zwerfvuil er ligt in ons dorp." 

Propere straten

"Op zich is er niks mis met betogen voor het klimaat," vindt schepen van leefmilieu Marleen Ral. "Maar op straat ook echt iets doen voor het milieu, vonden wij een beter idee. Kinderen van de lagere school vangen van alles op over die klimaatmarsen, maar ze weten niet altijd even goed waar het allemaal over gaat. En daarom vonden wij het beter om hen een alternatief aan te bieden." 

Zo'n 400 jongeren tussen 5 en 12 jaar zullen vandaag zwerfvuil ruimen in Steenokkerzeel. 
 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!