Straatverlichting Rotselaar in de toekomst weer aan?

donderdag 10 januari 2019 - 17:00
Yasmina El Messaoudi
In Rotselaar gaat de straatverlichting in de toekomst mogelijk weer aan. Verschillende inwoners voelen zich 's nachts onveilig en startten een petitie die al 160 handtekeningen heeft verzameld. De burgemeester heeft een onderzoek besteld naar een zuinig alternatief met LED-lampen.

Buurtbewoners zijn opgelucht met de beslissing van de burgemeester. "Ik ben heel blij dat de straatverlichting op termijn mogelijkweer aangaat 's nachts. Afgelopen weekend waren er weer verschillende inbraken en je voelt je gewoon niet veilig op straat. Ook 's nachts als je wakker wordt, zie je niks." zegt een buurvrouw. Ook jongeren voelen zich niet op hun gemak. "Als je wat later thuiskomt van een feestje, ben je toch geruster als de straatverlichting aan is." klinkt het. De burgemeester heeft nu beloofd om maatregelen te nemen.

Afwachten

Al is nog niet bekend wanneer. "We willen graag energiezuinige LED-lampjes installeren die 's avonds worden gedimd en niet gedoofd. We hebben daarvoor een studie besteld, maar het is afwachten wanneer die klaar is." zegt burgemeester Jelle Wouters. Intussen komt er wel meer politie en camera's op straat. 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!